Дизайн-проект від Geometrium: студія 35 кв. м. в ЖК "Філіград"

Дизайн квартири-студії 35 кв. м., розташованої в житловому комплексі "Філіград", виконаний у світлих тонах. В оформленні інтер'єру застосовувалися натуральні матеріали - дерево і мармур, в поєднанні з мінімумом меблів це дозволяє зберегти відчуття простору навіть в невеликій квартирі.

В одному обсязі об'єднані три функціональні зони: кухня, їдальня і вітальня. Зона спальні відокремлена від решти приміщення складаний перегородкою з заскленого металевого профілю - в складеному вигляді вона збирається біля стіни і не займає місця. Передпокій, а також санвузол з душовою і пральня з коморою займають відособлені приміщення.

В обробці використовувалися дошки, викладені "ялинкою", плити керамограніта "під мармур", МДФ, покритий шпоном і фарба двох кольорів - білого і чорного. Повторюючись у всіх приміщеннях, ці матеріали зорово об'єднують інтер'єр квартири в єдине ціле.

планувальне рішення

Кухня-їдальня-вітальня

Щоб зберегти відчуття вільного простору в студії, кухню зробили максимально непомітною, для чого спорудили нішу розміром у всю стіну і вбудували туди техніку і системи зберігання, закривши їх білими фасадами. В результаті кухня розчиняється в загальному обсязі і не заважає сприйняттю інтер'єру. Підлогове покриття і в зоні кухні, і у вітальні - "ялинка" з дощок.

Центром інтер'єру студії 35 кв. м. є диван в зоні вітальні. Поруч з ним цілий столик, який можна використовувати для чаювань. Його стільниця виконана з мармуру і спирається на металеві ніжки. Мінімалізм оформлення пом'якшують нотки еко-стилю: в зоні кухні - дерев'яні сидіння барних стільців, в вітальні - зелені рослини.

Барна стійка, що розділяє кухню і вітальню і виконує роль обідньої групи, виконана майже повністю з білого мармуру, тільки сторона, звернена до кухні, викладена дошками - тими ж, якими оброблений пол. Біля барної стійки - ексклюзивні стільці з сидіннями з рідкісної породи дерева - суар. Їх замовили в Індонезії. Підстави стільців - металеві, пофарбовані в чорний колір.

Основним декоративним акцентом в дизайні квартири-студії 35 кв. м. стали підвіси, що спускаються зі стелі над барною стійкою. П'ять металевих куль бронзового кольору пожвавлюють інтер'єр і одночасно візуально розділяють вітальню і кухню.

Високий поверх, на якому розташована квартира, дозволяє побачити з вікон красиву панораму Москви, тому вікна не стали закривати великими шторами, обійшлися мінімалістичним римськими білого кольору. Вони забезпечать захист від сонячних променів, і в той же час не будуть кидатися в очі і відволікати увагу.

спальна зона

Розмір спальної зони невеликий, так що ставити туди ліжко дизайнери не стали. Замість цього вони збудували невеликий подіум, на який поклали матрац. Стіна біля узголів'я викладена дошками тим же малюнком "ялинка", що і підлоги.

Для комфортного вечірнього читання на стіні закріпили бра на шарнірному підставі з чорного металу. Торшер з цієї ж колекції зайняв своє місце у дивана у вітальні. Повторення конструктивних і декоративних елементів в різних частинах квартири дозволило створити відчуття цілісності інтер'єру.

Спальна зона при складеному перегородці виглядає продовженням вітальні, але при необхідності її можна відокремити.

Передпокій

Вхідна зона в дизайн-проект студії невелика, але дуже функціональна. Біля входу в стіні є ніша - туди можна покласти сумку, рукавички, ключі. З тієї ж боку - дзеркало в повний зріст для зручності користування. Одночасно це дзеркало є дверима, що вели в санвузол. Іншу стіну займає захована в стіну система зберігання - в такому вигляді вона малопомітна, не привертає до себе погляд і візуально не зменшує вільний простір.

санвузол

У санвузлі, крім душової кабіни, збудували шафа, в якому розмістили машинки для прання та сушіння білизни. Його дверцята виготовлені з МДФ і покриті шпоном. В обробці практично всіх приміщень студії 35 кв. м. використаний натуральний мармур, проте в санвузлі його замінили на плити з керамограніта "під мармур" - товсті мармурові сляби могли зменшити і без того невелику площу. До того ж квартиру планується в майбутньому здавати, і мармур в цьому випадку не кращий варіант з точки зору практичності використання.

Дві стіни, підлогу санвузла та душової кабіни, яку замовниця віддала перевагу ванні, викладені керамогранитом "під мармур", а стіна в мокрій зоні - тим же матеріалом, але імітує дерево. Таке рішення дозволяє дещо розширити візуально вузьку ванну кімнату. Над умивальником частина стіни зробили дзеркальною - таким чином приміщення стало здаватися просторіше, і його пропорції сприймаються інакше.

Дивіться відео: Обзор квартиры студии 34,6 . Дизайн интерьера в современном стиле для девушки. (Січень 2020).

Залиште Свій Коментар