Незвичайний довгий вузький будинок в Японії

Японська студія дизайну Mizuishi Architect Atelier, місто Токіо, спроектувала для сімейної пари з дитиною, унікальний проект двоповерхового будинку. На земельній ділянці, площею всього трохи більше п'ятдесяти п'яти квадратних метрах був побудований незвичайний за задумом і геніальний по втіленню довгий вузький будинок.

цей двоповерховий найвужчий будинок не схожий ні на одну житлову будову в своєму роді. Важливою особливістю його є - це максимальне використання всього вільного простору. Жоден сантиметр не було залишене без уваги, дизайнери врахували всі ергономіку рухів і особливості сім'ї.

Місце в будинку знайшлося не тільки традиційним приміщень, таким як кухні, спальні і санвузла, а й дитячому ігровому майданчику та зону відпочинку і місця для роботи.

Основний кімнатою будинку є загальне об'єднане з кухнею приміщення на другому поверсі. Для максимального освітлення і розкриття простору було використано велике вікно, з максимально можливою для конструкції, областю скління.

особливістю цього довгого вузького будинку є практично відсутність шаф, замість них активно використані місця для зберігання під загальною лавою і на першому поверсі. Відмінне рішення знайшли дизайнери і для природного освітлення кухні - вертикальне вузьке вікно в торці будинку, дозволяє використовувати денне світло і економити електрику, додатково позбавляє приміщення ефекту стислості.

Спальня продовжує траєкторію спільної кімнати, цього незвичайного двоповерхового вузького будинку, Замикаючи собою житловий простір. Примітно, що розробники інтер'єру не стали огороджувати сходи, що ведуть на горище, стіною, а використовували фіранки для створення відокремленої атмосфери не на шкоду дорогоцінним метрам.

В цьому довгому вузькому будинку є місце і для дитячих іграшок, на спеціальній горищних платформі, під самим дахом, зі спеціальними огорожами, зведена зона для дитини. Враховано і необхідність нагляду за малюком, зона розташована якраз над кухнею і дозволяє матері, не відриваючись від приготування їжі, доглядати за малюком.

Санвузол, з усім необхідним розташувався на першому поверсі, в ньому немає нічого зайвого, все гранично просто, доступно, зручно.

інтер'єр двоповерхового вузького будинку створений за принципами функціоналізму і мінімалізму. Колірна гама дуже стримана, білий, коричневий, сірий. Всі предмети меблів мобільні і легкі в переміщенні.

Фото вузького будинку від Mizuishi Architect Atelier. Дитяча кімната.

Фото вузького будинку від Mizuishi Architect Atelier. Спальня.

Фото вузького будинку від Mizuishi Architect Atelier. Ванна кімната.

Робочі креслення довгого вузького будинку від Mizuishi Architect Atelier.

Дивіться відео: ЛЮДИ СМЕЮТСЯ НАД ИХ УЗКИМ ПЯТИЭТАЖНЫМ ДОМОМ, НО КОГДА ЗАХОДЯТ ВНУТРЬ РАСКРЫВАЮТ РТЫ ОТ УДИВЛЕНИЯ! (Грудень 2019).

Loading...

Залиште Свій Коментар